De Russische president Vladimir Poetin (links) en de leider van de separatisten in Loehansk, Leonid Pasetsjnik (rechts).
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin (links) en de leider van de separatisten in Loehansk, Leonid Pasetsjnik (rechts). © REUTERS/AP

Rusland keurt vrijdag annexatie van bezette Oekraïense gebieden goed, Zelensky roept veiligheidsraad bijeen

De door Rusland benoemde leiders van de bezette Oekraïense regio’s Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja zijn in Moskou gearriveerd. Volgens een officier van Cherson staat er een ontmoeting tussen de leiders en de Russische president Vladimir Poetin gepland. Details over die ontmoeting zijn niet bekend. Het Kremlin heeft ondertussen bevestigd dat Poetin de annexatie van de bezette gebieden vrijdag zal aankondigen.

  1. Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis
    Play

    Land met zeven keer meer gevangenen dan België pakt uit met immense nieuwe gevangenis

    El Salvador is kleiner dan België, maar telt zeker zeven keer meer gevangenen dan ons land. Het kleine land in Centraal-Amerika heeft een nieuwe massagevangenis geopend. Dat is geen overbodige luxe als je kijkt naar de manier waarop de overheid het bendegeweld aanpakt. Er is plaats voor maar liefst 40.000 gedetineerden in de nieuwe gevangenis. En ze zullen er zeker geen luxe moeten verwachten. Er is geen enkele ruimte voorzien om te ontspannen en dergelijke. Daar komt natuurlijk heel wat kritiek op.