Rusland gebruikt Iraanse kamikazedrones van het type Shahed-136 in de oorlog met Oekraïne.
Volledig scherm
Rusland gebruikt Iraanse kamikazedrones van het type Shahed-136 in de oorlog met Oekraïne. © Twitter, Reuters

Rusland kan Iraanse drones niet meer inzetten omdat die “niet tegen vrieskou kunnen”, beweert Oekraïne

Rusland zou sinds midden november geen drones van Iraanse makelij meer hebben ingezet in de oorlog met Oekraïne. De reden daarvoor is dat de drones niet bestemd zouden zijn tegen de vrieskou in het Russische buurland. Dat heeft een woordvoerder van de Oekraïense Krijgsmacht gezegd tijdens een televisie-uitzending. “De drones zijn gemaakt van plastic en ander materiaal dat erg gevoelig is voor zulke weersomstandigheden”, aldus Yevheniy Sylkin.

 1. Franse Sihem (18) dood teruggevonden in bos, aangetrouwde neef (39) bekent moord

  Franse Sihem (18) dood teruggevon­den in bos, aangetrouw­de neef (39) bekent moord

  In de Franse provincie Gard, in het zuiden van het land, is het lichaam van een jonge vrouw teruggevonden in een bos. Dat melden verschillende Franse media en is bevestigd door de politie. De 18-jarige Sihem Belouahmia was al sinds 25 januari vermist. De politie arresteerde eerder deze week de 39-jarige neef van het slachtoffer. Die laatste heeft ondertussen toegegeven dat hij Sihem om het leven heeft gebracht na een uit de hand gelopen ruzie.
 2. Dollekoeienziekte aangetroffen op Nederlands boerenbedrijf: “Waarschijnlijk geïsoleerd geval”

  Dollekoei­en­ziek­te aangetrof­fen op Nederlands boerenbe­drijf: “Waar­schijn­lijk geïsoleerd geval”

  Op een boerderij in Nederland is bij een dode koe de dollekoeienziekte aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het ministerie wil niet zeggen waar de boerderij gelegen is, maar volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ gaat het om een veehouder in Zuid-Holland. De boerderij in kwestie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Ondertussen heeft het ministerie bekendgemaakt dat het gaat om een geval van de atypische ‘ouderdomsvariant’, die minder gevaarlijk is voor mensen.
 1. Israëlische politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlieten in luchthaven Tel Aviv
  Update

  Israëli­sche politie ontkent dat Belgische ouders hun baby achterlie­ten in luchthaven Tel Aviv

  Het verhaal over het koppel dat hun baby zou hebben achtergelaten aan de incheckbalie in de Israëlische Ben Goerion-luchthaven in Tel Aviv zou volgens de Israëlische politie niet kloppen. Volgens eerdere berichten wou het koppel naar Charleroi vliegen met een vlucht van de luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar weigerden de twee een vliegticket voor hun zoontje te kopen en lieten ze hem dan maar achter. De Israëlische nieuwssite ‘Bhol’ meldt nu dat het incident volgens de politie helemaal niet heeft plaatsgevonden.
 2. Voor het eerst definitieve schadevergoeding in zaak over lekkende borstimplantaten

  Voor het eerst definitie­ve schadever­goe­ding in zaak over lekkende borstim­plan­ta­ten

  In de gerechtelijke strijd tegen de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland heeft een Franse rechtbank donderdag beslist hoeveel schadevergoeding het moet betalen aan dertien slachtoffers van lekkende borstimplantaten van de Franse producent Poly Implant Prothese (PIP). De te betalen bedragen kunnen nu als referentie dienen in andere rechtszaken, zo maakt slachtofferorganisatie Pipa bekend.
 3. Noord-Korea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldigende nucleaire kracht”

  Noord-Ko­rea waarschuwt VS: “Rode lijn is bereikt, we beschikken over overweldi­gen­de nucleaire kracht”

  De gezamenlijke militaire oefeningen van de VS en Zuid-Korea zijn niet in goede aarde gevallen bij de Noord-Koreanen. “De rode lijn is bereikt”, klinkt het in een persbericht van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Pyongyang dreigen de VS en hun bondgenoten het Koreaanse schiereiland te veranderen in een “gigantisch oorlogsarsenaal en een nog kritiekere oorlogszone”.