Rusland stuurde eerder ook al militaire politieagenten ter plaatse voor “speciale operaties”.
Volledig scherm
Rusland stuurde eerder ook al militaire politieagenten ter plaatse voor “speciale operaties”. © AFP

Rusland installeert militaire basis met raketsystemen in Noord-Syrië

BuitenlandRusland richt een helikopterbasis in bij een luchthaven in Kamishli, een plaats aan de Noord-Syrische grens. De nieuwe basis wordt beschermd door raketsystemen. Inmiddels staan er drie helikopters op de basis gestationeerd, maar er volgen meer. Verder zijn er ook andere voertuigen, is er een weerstation en wordt een artsenpraktijk ingericht.

9 reacties

 • Daan Roos

  1 jaar geleden
  De basis wordt omgebouwd als centrum voor medische zorg en voedselhulp. De Russen hebben begrepen dat deze veel belangrijker is voor de bevolking dan wapens en bommen.
 • Marie Vanakker

  1 jaar geleden
  @Jan Maarten Trump is dan ook een marionet van de Russen die nu wel het vermoeden van chantage zeer hoog zetten . Dat die mannen zwaar belastend materiaal over hem bezitten is nu wel duidelijk . Tegelijk maakt hij zijn eigen geliefde V.S een pak zwakker en onveiliger . Eens die man het witte huis heeft verlaten zal pas de omvang van de schade die hij heeft veroorzaakt toonbaar worden .
 • Luciano Van As

  1 jaar geleden
  Amai Trump heeft zich nogal laten ringeloren, ipv dat hij de controle over dat gebied zou behouden, heeft hij weggegeven aan Rusland. Knappe strategie!
 • Herbert Verbeeck

  1 jaar geleden
  Open goal voor de Russen. Dankuwel Trumpy. En die gaan daar nooit meer weg. Controle over de Middellandse zee... Wa hadde gedacht!
 • MICHELINE GEVERS

  1 jaar geleden
  Hij heeft niet alleen de Koerden verraden, hij heeft de Navo en Europa verraden door een cadeau te geven aan zijn vriend Poetin. Door hem komen de Russen een stap dichter bij Europa. Is Trump dan toch een (s)pion voor Poetin????
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"