Joelia en Sergej Skripal.
Volledig scherm
Joelia en Sergej Skripal. © rv

"Rusland heeft gebruik van zenuwgas op deurgrepen getest voor aanval op Skripal"

Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe informatie vrijgegeven die de Russen linkt aan de aanval op ex-dubbelspion Sergej Skripal (66) en zijn dochter Joelia begin maart. Zo zou Rusland een test hebben uitgevoerd om na te gaan of het zenuwgas ook via deurklinken op een doelwit overgebracht kan worden. Bovendien hielden de Russische inlichtingendiensten de e-mailaccounts van beide slachtoffers al zeker sinds 2013 nauwlettend in de gaten.

34 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Ik begrijp de verdediging hier onder van Putin niet. Een man die journalisten laat vermoorden, de media in Rusland beheerst, de politieke oppositie op tijd en stond achter de tralies zet zogezegd voor corruptie, die Stalin gene slechte vent vindt (ook al heeft die in de jaren vijftig 5 miljoen Russen gedeporteerd en laten verkommeren. Die het luchtruim schendt, die de Krim heeft ingenomen. Die gifgas in Grosny (Tchechenië) heeft gebruikt. Die Assad steunt ...
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Voor mij hoeven er geen bewijzen meer te komen. Rusland heeft in het verleden reeds genoeg bewezen tot alles in staat te zijn. De laatste truc van Poetin die steeds in herhaling valt zegt genoeg. Hij heeft bewijzen dat London de dader is van de gif aanval. Zotter kan niet. Trouwens, hij is desondanks nog altijd bereid om te 'praten' (= op een akkoordje gooien).
 • Geert Matthys

  3 jaar geleden
  Zijn dit dezelfde Russen die gsm's moeten lenen van bevolking in Tsjetsjenië omdat ze geen contact konden maken met hun kapotte spullen? Het zegt al veel als ze een voorgeprint papiertje in de media moeten tonen ter "bewijs" voor ons gepeupel. De Tomahawks zouden wel eens richting London kunnen gaan op termijn.
 • Daan Roos

  3 jaar geleden
  Allee en wanneer het onderzoek naar de sluipschutters die 70 mensen hebben vermoord tijdens de opstand in Oekraïne.
 • George P Martou

  3 jaar geleden
  jaja ze weten het allemaal hé, zo goed en fijn ! naar het schijnt hebben de Russen het ook geprobeerd op WC brillen en op WC papier doordrenkt !! hahaha ! zeer zwaar vergif oh yeah maar ze lopen wel rond en zijn dus niet dood !
 1. Schokkende beelden tonen achtergelaten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”
  Play
  14

  Schokkende beelden tonen achtergela­ten lichamen in Indiaas ziekenhuis: “Dokters zijn gevlucht”

  Het coronavirus blijft onverbiddelijk hard toeslaan in India. Voor de tweede dag op rij sneuvelde het record van nieuwe bevestigde besmettingen en veel ziekenhuizen zijn helemaal door hun voorraad zuurstof heen. Op sociale media zijn schokkende beelden opgedoken uit een klein ziekenhuis even buiten de hoofdstad Delhi die laten zien hoe de lichamen van enkele coronapatiënten werden achtergelaten op de dienst intensieve zorg. Van het medisch personeel geen spoor meer. Op de achtergrond hoor je familie roepen dat de dokters gevlucht zijn.
 1. Stunt op snelweg blijkt levensreddend manouvre te zijn
  Play

  Stunt op snelweg blijkt levensred­dend manouvre te zijn

 2. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'