Oekraïense soldaten in de Donetsk, in het oosten van Oekraïne (20/07/2022).
Volledig scherm
Oekraïense soldaten in de Donetsk, in het oosten van Oekraïne (20/07/2022). © AP

“Rusland heeft 92 Oekraïense militairen aangeklaagd voor misdaden tegen de mensheid”

Rusland heeft 92 leden van het Oekraïense leger aangeklaagd voor misdaden tegen de mensheid. Dat beweert het hoofd van het Russische onderzoekscomité Alexander Bastrykin. Bastrykin pleit bovendien voor de oprichting van een internationaal tribunaal gesteund door “neutrale” landen zoals Bolivia, Iran en Syrië. 

  1. Amerikaanse ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

    Amerikaan­se ‘Torso Killer’, die in jaren 70 meer dan honderd vrouwen zou hebben gedood, bekent nog vijf moorden

    Richard Cottingham, een van wreedste seriemoordenaars van de Verenigde Staten, heeft schuldig gepleit voor de moorden op vijf vrouwen die hij in de jaren 60 en 70 pleegde. De 76-jarige crimineel, die al een levenslange celstraf uitzit in de gevangenis van New Jersey, beweert dat hij in totaal “meer dan honderd vrouwen” om het leven heeft gebracht. Cottingham kreeg de bijnaam ‘de Torso Killer’ vanwege de gruwelijke wijze waarop hij zijn slachtoffers verminkte.
  1. Amerikaanse Athena (7) ontvoerd en vermoord door 31-jarige FedEx-bezorger

    Amerikaan­se Athena (7) ontvoerd en vermoord door 31-jarige FedE­x-bezorger

    De 7-jarige Athena Strand uit Wise County, in de Amerikaanse staat Texas, werd eerder deze week als vermist opgegeven. Na een zoekactie van twee dagen vond de politie het lichaam van het meisje vrijdag terug. De dader is een bezorger van de koerierdienst FedEx, die een pakje kwam leveren bij Athena thuis op het moment dat het kind verdween. De 31-jarige man heeft ondertussen bekend dat hij het meisje gekidnapt en gedood heeft.