Archiefbeeld van Russische Iskander-raketsystemen.
Volledig scherm
Archiefbeeld van Russische Iskander-raketsystemen. © AP

Rusland gaat aan Wit-Rusland raketten leveren die kernkoppen kunnen dragen

De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn Wit-Russische collega Aleksandr Loekasjenko aangeboden gevechtsvliegtuigen van de Wit-Russische luchtmacht om te bouwen zodat ze kernwapens kunnen dragen. “Deze modernisering kan in Russische fabrieken worden uitgevoerd”, zei Poetin nadat Loekasjenko er in een tv-interview om had gevraagd.

37 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  Behandel Poetin nu eindelijk eens zoals hij in realiteit is. Een terrorist … hoe vaak hebben de Russen de afgelopen jaren al het politiek systeem van bepaalde landen zitten te beïnvloeden. En nu gebruiken ze elk middel (gas, olie en graan) om landen voor een pat te stellen, wederom door de publieke opinie te manipuleren. Zij zouden wel mogen uitbreiden en nucleaire wapens installeren zonder repercussies en het westen moet maar aanvaarden. De houding van een bullebak.
 • rené biesemans

  1 maand geleden
  dit is gewoon waanzin
 • Jan Jansens

  1 maand geleden
  Altijd maar dreigen met kernwapens, goed wetende dat Rusland van de kaart wordt geveegd als hij ze inzet. Hier mag je nooit in toegeven het is mensen proberen bang te maken om zijn eigen zin te kunnen doen. .
 • Ria Adams

  1 maand geleden
  De Navo moet een passend antwoord geven door de Baltische staten Finland Zweden over de hele lengte te voorzien met raketten met kernkoppen en het is opgelost.
 • Alain Catry

  1 maand geleden
  Poetin heeft aan zijn leeftijd niks te verliezen . Hij zal maar blijven doorgaan. Hij heeft geen grenzen.