ANP
Volledig scherm
© ANP

Rusland en China gebruiken coronacrisis voor desinformatie

De coronacrisis wordt gekenmerkt door intensieve campagnes met misleidende informatie vanuit Rusland en China. Dat schrijft La Libre op basis van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), de militaire inlichtingen- en veiligheidsdienst.

 1. Zo werd Iraanse atoomgeleerde vanop afstand geliquideerd met geavanceerd wapen van Belgische makelij
  Play
  21

  Zo werd Iraanse atoomge­leer­de vanop afstand geliqui­deerd met geavan­ceerd wapen van Belgische makelij

  Het vanop afstand bediende machinegeweer waarmee kernfysicus en generaal Mohsen Fakhrizadeh vorig jaar door Israël gedood werd, blijkt van Belgische makelij te zijn. Dat schrijft The New York Times op basis van een veiligheidsbron dichtbij de liquidatie. Israël koos een speciaal model van een MAG-machinegeweer van wapenfabrikant FN dat bevestigd werd aan een geavanceerde robot. Ook de voorbereidingen die vooraf gingen aan de liquidatie verliepen op geavanceerde wijze.
 2. Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  Meer evacuaties nodig op La Palma wegens nieuwe lavastroom, explosies en giftige gassen verwacht

  De autoriteiten hebben beslist om een ander deel van de gemeente El Paso op het Canarische eiland La Palma te evacueren wegens een nieuwe lavastroom die uit een scheur van de vulkaan Cumbre Vieja komt. De lavastroom bleef zich vandaag een weg banen door het eiland en verwoestte alles op zijn pad. Er wordt gevreesd dat er giftige gassen zullen vrijkomen als de lava in de oceaan terechtkomt. Toeristen worden gevraagd om weg te blijven uit de regio.