Russische president Vladimir Poetin en Chinese president Xi Jinping.
Volledig scherm
Russische president Vladimir Poetin en Chinese president Xi Jinping. © AP

Rusland en China gaan intensiever samenwerken op vlak van nationale veiligheid: “Het is belangrijk elkaars kernbelangen te steunen”

Rusland en China zijn overeengekomen om op vlak van veiligheid intensiever samen te gaan werken. Nikolai Patrushev, secretaris van de Russische nationale veiligheidsraad, noemde de “versterking van het alomvattende partnerschap en de strategische samenwerking een onvoorwaardelijke prioriteit”.

51 reacties

 • Mieke Ponet

  5 maanden geleden
  Het zou mij niet verwonderen als uiteindelijk een Oosten tegen Westen zou gaan en dat Poetin een ruzie stoker is dat is nu wel duidelijk zeker moet men nog meer bewijzen hebben.
 • cinar ugurlu

  5 maanden geleden
  İk zie hier veel reactie’s met putin is niet te vertrouwen kan zijn maar is amerika wel te vertrouwen NEEN daar ben ik meer zeker van dan putin.
 • Evan De Jongh

  5 maanden geleden
  Rusland weet niet waar ze aan beginnen, als ze teveel toenadering zoeken bij China nemen de Chinezen alles over. Ze gaan ervoor zorgen dar Rusland volledig afhankelijk wordt van China, beginnen met hun technologie te kopieeren en zelf te maken. Tot ze Ruslanf niet meer nodig hebben. China wil ootoig niet veroordelen om Rusland te vriend te houden rn willen Rusland ook niet helpen om EU te vriendje houden´
 • Viviane Vogels

  5 maanden geleden
  Dan mankeert inderdaad Erdogan ng enkel in dit plaatje! Turkije het vakantieland vn je dromen he!?
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Elkaars kernbelangen steunen. Is dat een nucleaire optie. Of bedoelen ze gewoon elkaar steunen om hun eigen volkeren onder de knoet te houden.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Hoofd Russische staatszender legt uit waarom Poetin zijn doelen vaag houdt: "Of we Kiev, Berlijn of Lissabon innemen hangt af van de opportuniteit”
  37

  Hoofd Russische staatszen­der legt uit waarom Poetin zijn doelen vaag houdt: "Of we Kiev, Berlijn of Lissabon innemen hangt af van de opportuni­teit”

  Het hoofd van de Russische staatszender RT - Margarita Simonyan - heeft uitleg gegeven over de doelen van Rusland in Oekraïne. Daar bestaat volgens haar immers veel onduidelijkheid over. “Dat is geen toeval. President Poetin houdt ze met opzet vaag, want ze veranderen afhankelijk van de opportuniteiten die zich voordoen”, zegt ze.
 1. Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veiligheidsraad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”
  9

  Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veilig­heids­raad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”

  Rusland heeft Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters gevraagd om de VN-Veiligheidsraad toe te spreken tijdens een vergadering die aangevraagd is door Moskou om de levering van wapens aan Oekraïne te bespreken. In het verleden heeft de zanger zich al negatief uitgelaten tegen de westerse wapenleveringen. “Russische diplomatie was vroeger serieus. Wat is het volgende? Mr. Bean?” zei een anonieme diplomaat van de VN-Veiligheidsraad.