AP
Volledig scherm
© AP

Rusland eist opheffing alle sancties om toegang tot havens in Oekraïne vrij te geven en wereldwijde voedselcrisis af te wenden

Rusland wil de toegang tot de zeehavens in Oekraïne pas vrijgeven als alle sancties tegen het land worden opgeheven. Dat zegt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken na een oproep van secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties (VN). Die vroeg de blokkade van de graanexport uit Oekraïne te stoppen, zodat een wereldwijde voedselcrisis afgewend kan worden.

  1. HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Poetin maakt voor eerst sinds invasie buitenlandse reis - Kiev getroffen door kruisraketten

    HERLEES OORLOG OEKRAÏNE. Poetin maakt voor eerst sinds invasie buitenland­se reis - Kiev getroffen door kruisraket­ten

    De Russen hebben na weken van felle gevechten en bombardementen de strategische Oekraïense stad Sjevjerodonetsk volledig in handen. De Oekraïense president beloofde vannacht in een videoboodschap dat Oekraïne de stad zou heroveren op de Russen. “We hebben geen idee hoe lang het zal duren, hoeveel klappen, verliezen en inspanningen nodig zijn vooraleer we de overwinning zien aan de horizon”, zei hij. In Duitsland begint vandaag de G7-top waar onder andere de gevolgen van de oorlog in Oekraïne ter sprake zullen komen. Zelensky zal er een digitale toespraak houden. Herlees hier onze liveblog van zondag 26 juni.