Nord Stream 1 in Lubmin, Duitsland.
Volledig scherm
Nord Stream 1 in Lubmin, Duitsland. © REUTERS

Rusland dreigt met stilleggen gaspijplijn Nord Stream

Rusland dreigt de Nord Stream-gaspijplijn naar Duitsland na het huidige groot onderhoud niet meer aan te zetten. Volgens een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hangt de toekomst van de belangrijke verbinding af van zowel de vraag naar gas in Europa als de westerse sancties tegen Rusland.

 1. Experts trekken aan alarmbel over winter zonder Russisch gas: dreigend tekort, nóg hogere prijzen, bedrijven die moeten sluiten en sociale onrust
  PREMIUM

  Experts trekken aan alarmbel over winter zonder Russisch gas: dreigend tekort, nóg hogere prijzen, bedrijven die moeten sluiten en sociale onrust

  We maken ons maar beter op voor een ongeziene winter. Want hoe het er nu naar uitziet, krijgen we onder meer nóg hogere energieprijzen, een dreigende economische terugval en sociale onrust. In Europa, en dus ook in ons land. “Het is onwaarschijnlijk dat we ongeschonden door de winter komen.” Vijf cruciale elementen in een Europese winter zonder Russisch gas.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.