REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Rusland draait gaskraan toe naar Nederlandse handelaar GasTerra omdat die weigert in roebels te betalen, ook Deense gasleveringen in gevaar

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom stopt morgen met de levering van gas de Nederlandse gashandelaar GasTerra, die in handen is van onder meer Shell, Esso Nederland en de Nederlandse staat. Het gasbedrijf weigerde zijn rekeningen in roebels te betalen. Orsted, het grootste energiebedrijf van Denemarken, weigert zijn rekeningen ook in roebels te betalen en zegt dat het zich voorbereidt op het einde van de leveringen door Gazprom. De deadline verloopt dinsdag en Orsted wil in euro’s blijven betalen. 

 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  13

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.