Satellietbeeld toont Klintsy, waar troepen worden opgebouwd volgens militaire analisten. Een belangrijke locatie, want het ligt aan de grenzen van Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne.
Volledig scherm
Satellietbeeld toont Klintsy, waar troepen worden opgebouwd volgens militaire analisten. Een belangrijke locatie, want het ligt aan de grenzen van Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne. © Maxar Technologies/Handout via REUTERS

Rusland brengt bloedvoorraden en medisch materiaal naar grens met Oekraïne

Rusland zou niet alleen troepen naar de grens met Oekraïne brengen, maar ook bloedvoorraden en ander medisch materiaal dat gebruikt kan worden om eventuele gewonden te verzorgen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van Amerikaanse inlichtingenbronnen. Het doet de vrees vergroten dat Rusland van plan is zijn buurland binnen te vallen.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger rolt met spierballen en houdt militaire oefeningen aan de grens

  LIVE OEKRAÏNE. Oekraïens leger rolt met spierbal­len en houdt militaire oefeningen aan de grens

  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjetrepubliek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Ondertussen wordt er verder onderhandeld op het hoogste niveau. Het Oekraïense leger rolt intussen met de spierballen en houdt militaire oefeningen aan de grens. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in onze liveblog.
 2. Onderzoekers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijdperk. Toxische mix van factoren”

  Onderzoe­kers: “Wereld stevent af op nieuw crisistijd­perk. Toxische mix van factoren”

  Een gevaarlijk samenspel van milieu- en veiligheidscrisissen vormt een complex risico voor de wereldvrede en luidt een nieuw tijdperk van onvoorspelbare risico's in, waar onze beleidsmakers niet voldoende op zijn voorbereid. Dat zeggen onderzoekers van het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI vandaag. Ondertussen roept Oxfam beleidsmakers vandaag in een rapport op om maatregelen te nemen tegen extreme armoede. Volgens Oxfam moeten politici de keuze maken tussen het steunen van miljardairs die de economie plunderen, of het welzijn van de rest van de bevolking.