Een beeld van de kooien die worden opgetrokken.
Volledig scherm
Een beeld van de kooien die worden opgetrokken. © RV

Rusland bouwt kooien in theater Marioepol: mogelijk voorbereiding voor ‘processen’ tegen gevangen Oekraïners

Rusland is gestart met de bouw van kooien in de Filharmonische Concertzaal in Marioepol. Beelden daarvan zijn te zien in Russische nieuwsmedia. Experts vrezen dat ze gebruikt zullen worden voor schijnprocessen van gevangengenomen Oekraïense strijders.

 1. Oekraïne spot in Twittervideo met vluchtende Russische toeristen uit toeristische trekpleister Krim

  Oekraïne spot in Twittervi­deo met vluchtende Russische toeristen uit toeristi­sche trekpleis­ter Krim

  Dankzij uitgestrekte stranden langs de Zwarte Zee, luxueuze resorts, wandelpaden in de bergen en historische ruïnes, was de Krim de voorbije jaren een populaire badplaats voor Russische toeristen. Maar nu de oorlog ook het schiereiland heeft bereikt, blijven veel vakantiegangers liever weg. In een video op Twitter spot het Oekraïense ministerie met de toeristen die sinds de explosies van dinsdag op de vlucht sloegen.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.