De Russische tv-zender RT volgt wél de officiële lijn van het Kremlin. De staatszender wordt dan weer verboden in de Europese Unie.
Volledig scherm
De Russische tv-zender RT volgt wél de officiële lijn van het Kremlin. De staatszender wordt dan weer verboden in de Europese Unie. © REUTERS

Rusland blokkeert onafhankelijke zenders, EU verbiedt Russische staatsmedia

De Russische autoriteiten hebben de toegang geblokkeerd tot een bekende onafhankelijke televisiezender en een commercieel radiostation. Daarmee willen ze hun greep versterken op de berichtgeving over de Russische invasie in Oekraïne. Het gaat om de televisiezender Dozjd (Regen) en het radiostation Ekho Moskvy (Echo van Moskou). De Europese Unie verbiedt dan weer de Russische propagandazenders RT en Sputnik.

  1. Kroaten kunnen vanaf januari  in Europa paspoortvrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrustreerd achter
    9

    Kroaten kunnen vanaf januari in Europa paspoort­vrij reizen, Roemenië en Bulgarije blijven gefrus­treerd achter

    De Europese ministers van Binnenlandse Zaken hebben vandaag het licht op groen gezet voor de toetreding van Kroatië tot de Schengenzone. Dat heeft het Tsjechische voorzitterschap van de Europese Unie gemeld op Twitter. Kroaten kunnen vanaf dan zonder paspoort of andere vereisten reizen tussen de meeste Europese landen. Tot hun grote frustratie moeten Roemenië en Bulgarije nog meer geduld oefenen.