De brandweer bestrijdt het vuur in de haven van Odesa na een Russische raketaanval. (Fot 23 juli)
Volledig scherm
De brandweer bestrijdt het vuur in de haven van Odesa na een Russische raketaanval. (Fot 23 juli) © ANP / EPA

Rusland bevestigt "militaire infrastructuur" te hebben vernietigd bij raketaanval op haven Odesa

Russische raketten hebben zaterdag "militaire infrastructuur" verwoest in de haven van Odesa, die cruciaal is voor de export van Oekraïens graan. Dat heeft de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zondag bevestigd. Oekraïne heeft melding gemaakt van beschietingen van de haven met kruisraketten, en ook van gewonden en een inslag in een kunstmuseum in de stad en bij graansilo’s in de haven, maar Rusland heeft in een reactie ontkend daar iets mee te maken te hebben.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Turkije maakt werk van coördinatiecentrum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel

  Turkije maakt werk van coördina­tie­cen­trum graandeal met Rusland en Oekraïne in Istanboel

  Het coördinatieteam van de Verenigde Naties, Oekraïne, Rusland en gastland Turkije voor het uitvoeren van de 'graandeal' komt volgens Turkse media in de campus van de Nationale Defensie-universiteit, ongeveer 7 kilometer ten noorden van het centrum van Istanboel. Het coördinatiecentrum, het zogeheten "graanbureau", staat straks onder leiding van een Turkse admiraal. Er zouden in totaal twintig afgevaardigden komen te werken.