Amerikaanse troepen in Syrië.
Volledig scherm
Amerikaanse troepen in Syrië. © AP

Rusland beschuldigt VS van grootschalige oliediefstal in Syrië

De Amerikaanse troepen in Syrië zouden zich schuldig gemaakt hebben aan de diefstal van grote hoeveelheden olie. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie. De Amerikanen zouden de olie naar andere landen gesmokkeld hebben en zich schuldig gemaakt hebben aan “internationaal banditisme”, aldus generaal-majoor Igor Konasjenkov, de woordvoerder van Defensie.

27 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Geld voelt beter in de zak van Amerika, dan in de zak van jihadistische terrorist groep Islamitische Staat (IS). “Internationaal banditisme”? Hmm, en wie staat voor de grens met Oekraïne, klaar om binnen te vallen? Amerika drijft op één grote olie bel, dit zijn de officiële schattingen: Amerika heeft 4 keer zoveel olie als Rusland, 6 keer zoveel als in Canada, 10 keer zoveel olie als in Saoedi-Arabië, 18 keer zoveel olie als Irak, 21 keer zoveel olie als Koeweit, 22 keer zoveel olie als Iran.
 • Dirk Verschueren

  1 jaar geleden
  Waarom denk je dat Amerika overal in het Midden-Oosten zijn leger zitten heeft, voor de olie. Waarom zaten ze in Afghanistan, grondstoffen. Waarom zijn ze vertrokken, omdat door de Taliban kost van het leger niet meer op woog tegen voordelen. Voor US telt maar 1 ding: geld. Noord-Korea is niet interessant vermits niets te halen. Waarom is China plots de grote boeman, omdat daardoor VS minder geld verdient. En EU is slechts een groot pensioenfonds voor afgedankte politici en kijkt toe.
 • patrick neyt

  1 jaar geleden
  Vraag eens aan Putin hoe het zit met Navalny? over mensenrechten en oppositie gesproken! dat bestaat niet in Rusland, en China, en neem er maar Noord Korea
 • Philippe Van Bulck

  3 jaar geleden
  Maar 30 miljoen? De troepen daar operationeel houden kost 100x meer. Waarom vaten aanvoeren als het daar voorradig is, logisch dat ze olie van daar gebruiken.
 • frans Venloo

  3 jaar geleden
  Waarom zouden ze anders geinteresseerd zijn in dit land en vele anderen ???