Amerikaanse troepen in Syrië.
Volledig scherm
Amerikaanse troepen in Syrië. © AP

Rusland beschuldigt VS van grootschalige oliediefstal in Syrië

De Amerikaanse troepen in Syrië zouden zich schuldig gemaakt hebben aan de diefstal van grote hoeveelheden olie. Dat zegt het Russische ministerie van Defensie. De Amerikanen zouden de olie naar andere landen gesmokkeld hebben en zich schuldig gemaakt hebben aan “internationaal banditisme”, aldus generaal-majoor Igor Konasjenkov, de woordvoerder van Defensie.

24 reacties

 • Philippe Van Bulck

  2 jaar geleden
  Maar 30 miljoen? De troepen daar operationeel houden kost 100x meer. Waarom vaten aanvoeren als het daar voorradig is, logisch dat ze olie van daar gebruiken.
 • frans Venloo

  2 jaar geleden
  Waarom zouden ze anders geinteresseerd zijn in dit land en vele anderen ???
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  waarom betalen de EU landen hun bijdragen niet in de kosten van het US leger dat daar, aan de EU achterdeur, toch de zaakjes voor hen opknapt. Waar blijven de EU grondtroepen ?
 • Jozef Van der Elst

  2 jaar geleden
  Ik denk dat de (aangebrande) pot de ketel verwijt. Alle 2 dieven.
 • Frank Louman

  2 jaar geleden
  Iedereen aast op de olie , binnen kort doen de Russen nog een marinebasis open in Iran. En dan hebben ze zowel in de Middelandse zee en in de Perzische golf militaire basissen. Ra ra ra.
 1. Nu ook 15 vrienden van omikronbesmette man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor superspreaderevent

  Nu ook 15 vrienden van omikronbe­smet­te man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor supersprea­de­re­vent

  Ruim een week na afloop van de Anime NYC 2021-beurs werd aan de meer dan 53.000 aanwezigen gevraagd om zich te laten testen op het coronavirus. Eén van de eerste Amerikanen waarbij de omikronvariant werd vastgesteld, was namelijk enkele dagen voor hij ziek werd op de beurs geweest. Nu blijken vijftien van zijn vrienden positief getest op het coronavirus. Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen dat de beurs een superspreaderevent was.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.