Archieffoto van Russische soldaten in Oekraïne.
Volledig scherm
Archieffoto van Russische soldaten in Oekraïne. © AP

Rusland beschuldigt Oekraïne van vergiftiging Russische soldaten

Het Russische ministerie van Defensie beschuldigt Oekraïne ervan dat het chemische stoffen heeft gebruikt in de oorlogsvoering. Volgens het Russische staatspersbureau RIA Novosti werden er op 31 juli soldaten met tekenen van ernstige vergiftiging naar het ziekenhuis gebracht. In hun lichaam zou botulinetoxine zijn aangetroffen, een uitermate giftige stof. Een dosering van amper vijftien nanogram - 0,000000015 gram - is voor de mens al dodelijk.

21 reacties

 • Eric De Baeremaeker

  3 maanden geleden
  Ze vergiftigen hun tegenstanders rondom de wereld en oppositieleden in hun eigen land . En nu praten ze zo ? Hypocrisie tot en met .
 • Johan De Bruycker

  3 maanden geleden
  Rus staat gelijk aan leugenaar...er zijn dagboeken van Russische soldaten waarin staat dat ze bedorven rantsoenen moeten eten,dat zal er wel wat mee te maken hebben zeker.
 • Frank Laermans

  3 maanden geleden
  Euhm tja oorlog voeren wil zeggen slachtoffers aan beide zijde. Gelukkig waren het alleen soldaten. De vrouwen en kinderen die zij vermoorden in Oekraïne zijn minder erg dan zekers.
 • Francine Vanheste

  3 maanden geleden
  Dat Rusland maar eerst voor eigen deur veegt!
 • Germain Storme

  3 maanden geleden
  Ze moeten daar niet zijn in Oekraine !!
 1. Oekraïne vernietigt geheim hoofdkwartier van Russische paramilitairen nadat ze poseren voor foto waarop straatnaam te zien is

  Oekraïne vernietigt geheim hoofdkwar­tier van Russische paramili­tai­ren nadat ze poseren voor foto waarop straatnaam te zien is

  Oekraïne zegt dat het een geheim hoofdkwartier vernietigd heeft van de Wagnergroep, een organisatie van huurlingen die meestrijdt met de Russische troepen. Volgens gouverneur Serhiy Hayday van Loehansk werd de locatie van de schuilplaats ontdekt “met dank aan een Russische journalist”. Die postte vorige week een foto van de basis op Telegram. Daarop was de straatnaam te zien van de plaats waar de paramilitairen zich bevonden.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.