Russische President Vladimir Putin.
Volledig scherm
Russische President Vladimir Putin. © AP

Rusland beperkt uitvoer van kunstmest

Rusland is van plan om quota op te leggen aan de uitvoer van bepaalde kunstmesten. Daarmee wil het land de voorraad voor lokale boeren verzekeren, te midden van fors gestegen prijzen als gevolg van de energiecrisis.

 1. Beloftes zijn nog geen daden: de ongemakkelijke waarheid over het wereldwijde klimaatbeleid
  PREMIUM

  Beloftes zijn nog geen daden: de ongemakke­lij­ke waarheid over het wereldwij­de klimaatbe­leid

  Sinds het historische klimaatakkoord van Parijs uit 2015 hebben wereldleiders al veel dure eden gezworen. Alleen blijven hun beloftes om de uitstoot van broeikasgassen nog al te vaak dode letter. Dat de grote vervuilers dringend een tandje moeten bijsteken, blijkt uit het wetenschappelijk vervolgonderzoek Climate Action Tracker. Dat maakt duidelijk dat het doel om de opwarming tegen het eind van deze eeuw tot anderhalve graad te beperken geen beloftes maar directe actie vereist.
 1. China en Rusland willen sancties tegen Noord-Korea versoepelen

  China en Rusland willen sancties tegen Noord-Ko­rea versoepe­len

  China en Rusland dringen aan op versoepeling van de internationale sancties tegen Noord-Korea. Dat blijkt vandaag uit een ontwerpresolutie van de VN-Veiligheidsraad. De twee landen willen "de levenskwaliteit van de burgerbevolking in Noord-Korea verbeteren" door handelsbeperkingen op landbouwproducten, zeevruchten, textiel en olieproducten op te heffen. Ook bepleiten ze opheffing van het verbod voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken.