AFP
Volledig scherm
© AFP

Rusland beboet TikTok vanwege oproepen tot protesten

TikTok heeft in Rusland een boete gekregen omdat het sociale medium er niet in is geslaagd berichten over verboden protesten te verwijderen. Het bedrijf moet daarom van de rechtbank in Moskou 2,6 miljoen Russische roebel (28.000 euro) betalen.

 1. Russische oppositieleider Navalny veroordeeld tot 3,5 jaar cel - Westen eist onmiddellijke vrijlating

  Russische oppositie­lei­der Navalny veroor­deeld tot 3,5 jaar cel - Westen eist onmiddel­lij­ke vrijlating

  De Russische oppositieleider Alexey Navalny (44) moet alsnog de gevangenis in. Hij werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel. De aanklager had 2,5 jaar geëist, melden Russische media. Omdat hij al een jaar huisarrest heeft gehad, betekent het dat Navalny nog 2,5 jaar moet zitten, en wel in een strafkolonie. Westerse landen reageren verontwaardigd en eisen dat Rusland de man meteen vrijlaat.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"