Vissarion, de Siberische "Jezus" in 2009.
Volledig scherm
Vissarion, de Siberische "Jezus" in 2009. © AFP

Rusland arresteert “reïncarnatie van Christus”

Russische veiligheidstroepen hebben vandaag de prominente Siberische sekteleider Vissarion gearresteerd samen met andere leiders van de groep. Vissarion voert al drie decennia de sekte Kerk van het Laatste Testament aan en wordt door vele van zijn duizenden volgelingen gezien als de reïncarnatie van Jezus Christus. 

1 reactie

 • Jef Denijs

  5 maanden geleden
  Dat is maar best ook, we hebben al gekken genoeg gehad in het verleden. Het is nu wel genoeg geweest.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. De vrouw die sekteleider Warren Jeffs ten val bracht: “Mijn man was 66 jaar ouder en ik moest hem delen met 63 andere vrouwen”

  De vrouw die sektelei­der Warren Jeffs ten val bracht: “Mijn man was 66 jaar ouder en ik moest hem delen met 63 andere vrouwen”

  Rebecca Musser is een van de vrouwen die Warren Jeffs ten val hielp brengen. Mede dankzij haar getuigenis werd de meedogenloze sekteleider in 2011 veroordeeld tot levenslang. In het NBC-magazine ‘Dateline’ blikt de vrouw (44) nu terug op die verschrikkelijke tijd. “Ik moest trouwen met zijn vader Rulon, die aan het hoofd stond van de polygamische sekte Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (FLDS) in Utah. Ik was 19 jaar, hij 85.”
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"