De vlaggen van Frankrijk en Libanon wapperen naast de verwoeste haven van Beiroet.
Volledig scherm
De vlaggen van Frankrijk en Libanon wapperen naast de verwoeste haven van Beiroet. © AFP

Ruim 310 miljoen euro noodhulp voor bevolking Libanon

Precies een jaar na de verwoestende mega-explosie in de haven van Beiroet heeft een internationale donorconferentie voor de noodlijdende bevolking van Libanon ruim 310 miljoen euro opgeleverd. Dat is iets meer dan de 300 miljoen noodhulp die door de Verenigde Naties voor de komende twaalf maanden was gevraagd. 

5 reacties

 • peter maas

  1 jaar geleden
  Misschien is eerst de eigen bevolking helpen!
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Zolang dat geld effectief besteed wordt aan de heropbouw vind ik het prima dat we andere landen helpen, zelfs niet-westerse. Maar ik vrees dat er veel blijft plakken in al die logge bureaucratieën, en dat er ter plaatse door corrupte politici veel in hun zakken verdwijnt.
 • Paul Van den Berge

  1 jaar geleden
  Misschien kan Abu Jahjah daar eens de handen uit de mouwen steken in plaats van in België altijd maar te stoken.
 • Gerda Haubourdyn

  1 jaar geleden
  Geld strooien langs alle kanten, maar het eigen volk laten ze mooi in de steek. De slachtoffers van de water ellende kunnen hun plan trekken. Daar kan geen geld voor gegeven worden. Rode kruis haalde miljoenen bij de bevolking, maar waar is dat geld? In de zak van de ceo en de rest?
 • Paul Verbeeck

  1 jaar geleden
  Dat de Europese politici eerst ervoor zorgen dat de Europese burgers die getroffen zijn door rampen , in hun eigen land , geholpen worden . Gemakkelijk met belastinggeld strooien terwijl de eigen burgers in de (financiële) miserie zitten .