Een alcoholcontrole in Duitsland bij de bestuurder van een elektrische step.
Volledig scherm
Een alcoholcontrole in Duitsland bij de bestuurder van een elektrische step. © DPA

Ruim 250 Duitsers verliezen rijbewijs wegens rijden onder invloed op elektrische step

Tijdens het Duitse Oktoberfest zijn ruim 250 Duitsers hun rijbewijs kwijtgeraakt omdat ze onder invloed op een elektrische step reden. 

8 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als voetganger ben je ook een weggebruiker. En dronken een gevaar voor de andere weggebruikers. Misschien kan dat dan ook.
 • ALAIN CATRY

  2 jaar geleden
  A wel dat zou toch een goeie bron van inkomsten zijn ? En rechtvaardig !
 • Jan Brecht

  2 jaar geleden
  Als ze hier kontroleren , dan verwitigen ze eerst op voorhand, hoe belachelijk.
 • Peeters Freddy

  2 jaar geleden
  Goed zo, meer van dat. Zatlappen moeten maar de taxi nemen of een bob bijhebben.
 • alain lammens

  2 jaar geleden
  Men zou in België eens moeten controleren hoeveel er rijden met een elektrische mindermobiele scooter onder invloed van alcohol. Men zal verrast staan ! Controleer eens aan onze kust van in De Panne tot in Knokke !
 1. “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweerman overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

  “Een dode heeft mijn leven gered”: Duitse brandweer­man overleeft zondvloed door zich urenlang vast te klampen aan grafkruis

  Op het moment dat brandweerman Friedhelm Jacobs (59) dreigt meegesleurd te worden door de vloedgolf, kan hij zich ternauwernood vastklampen aan een groot kruis dat op een grafsteen staat op het kerkhof van Ahrweiler in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Het zou zes uur duren eer hij uit zijn hachelijke positie kan ontzet worden door hulpverleners in een amfibievoertuig. Jacobs is ervan overtuigd dat hij zijn leven te danken heeft aan een dode. Dit is zijn aangrijpende verhaal.