Tot 70 procent van Tsjernihiv is verwoest.
Volledig scherm
Tot 70 procent van Tsjernihiv is verwoest. © RV

Ruim 130 burgerdoden in massagraven in Makariv: Oekraïense steden berichten over steeds meer doden

Vanuit de Noord-Oekraïense plaatsen waar het Russische leger zich heeft teruggetrokken, worden steeds meer slachtoffers gemeld door de Oekraïense autoriteiten. Zo zegt de burgemeester van Tsjernihiv dat sinds het begin van de oorlog naar schatting 700 mensen in zijn stad zijn omgekomen. In Makariv zouden dan weer 132 personen dood zijn aangetroffen, hoofdzakelijk in massagraven.

8 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  3 maanden geleden
  Elke dag nu meer publicati/foto's over burgerdoden dit door oorlogshandelingen in de diverse steden in de Oekraine dit om Rusland daarvan te kunnen beschuldigen. Maar waren die publikaties er destijds ook in het nieuws gedurende die oorlog in de Donbas regio, waar sinds jaar 2014 beschietingen plaatsvonden en waarbij 14 tot 20 duizend slachtoffers vielen dat aan de kant van de burgers, maar ook van de militairen. Nee niets van dat alles.
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Dany Herman : het is aan nabestaanden en buren om de doden te bergen. Zou u het kunnen verdragen dat de moordenaars van bv uw grootmoeder haar nog aanraakt ? Wat we nu haast live ontdekken is het topje van de ijsberg. Wellicht hebben bij ineenstortingen van grote gebouwen in vele door de Russen bezette steden en kleinere steden, de mensen in de kelders van die gebouwen geen kans gehad om te ontsnappen. Traag maar zeker doodgaan.
 • Dany Herman

  3 maanden geleden
  Lijken verhandelen en opruimen van puin zou ik door gevangen soldaten laten doet zodat die eens oorlog voorbij hun verhaal in Rusland kunnen vertellen.
 • rudi berghmans

  3 maanden geleden
  kan er nu echt niemand die gek tegenhouden ?
 • dirk vanden Bosch

  3 maanden geleden
  De wereld kijkt ernaar en doet gewoon niks …..
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Nederlandse centrale bank biedt excuses aan voor historische rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  Nederland­se centrale bank biedt excuses aan voor histori­sche rol bij slavernij: “Het leed van lang geleden is nog lang niet geleden”

  De Nederlandsche Bank (DNB), de centrale bank van Nederland, biedt excuses aan voor haar betrokkenheid bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. President Klaas Knot zei dat bij de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam. Eerder dit jaar brachten historici onderzoeksresultaten naar buiten waaruit bleek dat DNB op verschillende manieren betrokken was bij slavernij.