Een man zit op zijn knieën voor de oproerpolitie in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De zwaarbewapende politie was in grote getale aanwezig in de stad, maar dat hield heel wat demonstranten niet tegen om de straat op te komen.
Volledig scherm
Een man zit op zijn knieën voor de oproerpolitie in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De zwaarbewapende politie was in grote getale aanwezig in de stad, maar dat hield heel wat demonstranten niet tegen om de straat op te komen. © AP

Ruim 1.000 arrestaties op derde avond van protesten in Wit-Rusland

In Wit-Rusland is het voor de derde avond op rij tot protesten gekomen tegen de herverkiezing van president Aleksandr Loekasjenko. Daarbij heeft de Wit-Russische politie meer dan duizend demonstranten aangehouden. Dat liet het Wit-Russische ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag weten. 

  1. Libische olietanker vaart urenlang zigzag voor Britse kust nadat er verstekelingen aan boord worden gevonden

    Libische olietanker vaart urenlang zigzag voor Britse kust nadat er versteke­lin­gen aan boord worden gevonden

    De Britse politie heeft bevestigd dat ze zondag bezig is met een incident aan boord van een olietanker op het Kanaal voor de kust van het eiland Wight, zo heeft het Britse persbureau Press Association gemeld. Het gaat niet om een kaping zoals eerst gemeld door sommige bronnen, zei het advocatenkantoor Tatham & Co namens de eigenaars van het schip. Het kantoor bevestigde dat er verstekelingen aan boord waren. Sky News meldde dat een zestal verstekelingen waren ontdekt.