Trumps advocaat Rudy Giuliani.
Volledig scherm
Trumps advocaat Rudy Giuliani. © Photo News

“Rudy Giuliani bespreekt mogelijke amnestie met Trump”

Trumps persoonlijke advocaat Rudy Giuliani, die de leiding heeft in campagnes om Trumps politieke rivalen zwart te maken en de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen te ondermijnen, heeft vorige week met de president de mogelijkheid besproken om preventief gratie te krijgen vooraleer de president het Witte Huis verlaat. Dat bericht de New York Times op gezag van twee bronnen die op de hoogte zijn van het gesprek.

12 reacties

 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Laat hem maar doen met zijn amnestieverleningen. Wie amnestie heeft gekregen zal er mee moeten leven. Ooit zal die amnestieverlening wel beperkt of aangepast worden.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Onschuldigen hoeven geen algemene kwijtschelding van misdaden aan te vragen. Alleen zij die schuldig zijn aan misdrijven doen dat. Dit is niets meer en niets minder dan een schuldbekentenis.
 • Marc Auwerkerken

  2 maanden geleden
  Trump kan zichzelf geen gratie verlenen, hij zou moeten aftreden en dan volgt de vice-president hem op. Die kan hem dan gratie verlenen, maar schijnt niet akkoord te zijn om dat te doen! Dan zet hij zijn eigen politieke carrière op het spel!!
 • Eddy Vermeulen

  2 maanden geleden
  De hele Trumpclan zal in de gavangenis belanden, inclusief zijn oudste zoon en dochter wengens grootschalige fraude. Er is zelfs al een gratieverzoek voor hen ingediend, nog voor ze van iets worden beschuldigd. Niet moeikijk te begrijpen waarom Trump in het witte huis wil blijven en zo zijn onschendbaarheid kan aanspreken. Volgend jaar zullen we veel meer te weten komen.
 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Denk dat er een pak meer bewijsmateriaal tegen dan voor Trump is
 1. CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”
  75

  CEO AstraZene­ca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”

  Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken