THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

Rookverbod als er kinderen in auto zitten in Groot-Brittannië

De Britse regering heeft een nieuw rookverbod. Wie met kinderen of jongeren onder de 18 jaar aan boord van een auto rookt, moet rekening houden met een boete van 50 pond (68 euro). Zowel de automobilist als de roker kan bestraft worden. Het nieuwe verbod, dat ook voor Wales telt, werd vandaag van kracht. De politie zal in elk geval mild te werk gaan. Het is niet de bedoeling te penaliseren, maar om "inzicht" te creëren, zei een gezondheidsfunctionaris.

  1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
    Gouden 11
    1

    Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

    Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.