Rolstoelgebruiker Jenny moet over de grond naar toilet in vliegtuig kruipen: “Het personeel stelde me zelfs voor een luier te dragen”

Jenny Berrie, een jonge Britse rolstoelgebruiker, kon haar ogen niet geloven toen ze naar het toilet moest op een vlucht van Albastar Airlines. Door een gebrek aan plaats was er geen aangepaste rolstoel voor de kleine gangetjes op het vliegtuig aanwezig. Wat volgde, was een situatie die alle verbeelding tart. Toen het cabinepersoneel de vrouw niet wou helpen, besloot ze maar via de grond naar het toilet te kruipen. Het personeel stelt haar op een bepaald moment zelfs voor om een luier te dragen. “Een hele vernederende ervaring”, aldus Jenny. Nadat de Britse haar verhaal online deed, kreeg ze wel publiekelijk excuses van de luchtvaartmaatschappij.

 1. Na het neerhalen van de spionageballon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China is voorgoed begonnen”
  PREMIUM

  Na het neerhalen van de spionage­bal­lon: “Biden had geen andere keuze, maar de Koude Oorlog met China is voorgoed begonnen”

  “Als het incident met de neergehaalde spionageballon één zaak duidelijk maakt, dan wel dat we vertrokken lijken voor een Koude Oorlog tussen de VS en China die járen en mogelijk zelfs decennia zal duren.” Zo zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen en KU Leuven) nadat de intussen beruchte Chinese ballon zaterdagavond door een Amerikaanse straaljager werd neergehaald. “Wat mij vooral verontrust is dat China nu nóg meer de banden met Rusland zal aanhalen.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!