Een U.S. Air Force F-22 Raptor-gevechtsvliegtuig vlak voor luchtaanvallen in Syrië. Archiefbeeld ter illustratie uit 2014.
Volledig scherm
Een U.S. Air Force F-22 Raptor-gevechtsvliegtuig vlak voor luchtaanvallen in Syrië. Archiefbeeld ter illustratie uit 2014. © REUTERS

“‘Roekeloze’ werkwijze van geheime Amerikaanse eenheid leidde tot meer burgerslachtoffers in Syrië”

Een geheime eenheid van het Amerikaanse leger heeft tijdens de strijd tegen terreurgroep Islamistische Staat (IS) procedures omzeild die burgerslachtoffers moesten voorkomen. Dat leidde in Syrië tot de dood van mensen die niets met het conflict te maken hadden. Dat schrijft de krant The New York Times, die zich baseert op anonieme bronnen.

8 reacties

 • hans voet

  5 maanden geleden
  @Paul De Mol en Luc Lepoudre: de nagel op de kop. Maar onze Europese lijders kijken de andere kant op. Ze lijden in ieder geval aan gewetensbezwaren.
 • Eric Servaes

  5 maanden geleden
  Tja, je kan geen omeletten maken zonder eieren te breken.
 • Dirk Verschueren

  5 maanden geleden
  @Paul de Mol ... 100% gelijk!
 • Gungor Alper

  5 maanden geleden
  Paul de Mol... 100%gelijk!
 • Luc Lepoudre

  5 maanden geleden
  Alleen al het opereren tegen alle regels van het Internationaal Recht in een soevereine staat met het excuus van een terreurgroep die ze zelf via sluipwegen hebben gecreëerd en bewapend met als echte doel de controle over dit strategisch land te verwerven en de Russen eruit te gooien.
 1. PORTRET. Hicham Chaib, de "zachtaardige" Syriëstrijder voor wie er in werkelijkheid niet genoeg bloed kon vloeien
  PREMIUM

  PORTRET. Hicham Chaib, de "zachtaar­di­ge" Syriëstrij­der voor wie er in werkelijk­heid niet genoeg bloed kon vloeien

  Dinsdag begint het assisenproces tegen Hicham Chaib, de Antwerpse Syriëstrijder die een man executeerde in een video van de Islamitische Staat. Hij wordt bij verstek berecht omdat hij nooit is teruggekeerd uit het oorlogsgebied. Zijn familie noemt hem “goedlachs en zacht van karakter”, maar wij hebben hem jaren gevolgd op sociale media en hielden daar een ander beeld aan over. Dat van een man met twee obsessies: kinderen — die hij niet had — en bloedvergieten. “Onze harten worden gezuiverd door het onthoofden van afvalligen”, verkondigde hij.