Links: Maria Jimenez. Rechts: Nick Tay
Volledig scherm
Links: Maria Jimenez. Rechts: Nick Tay © GoFundMe

Roekeloze automobilist heeft dood van Maria (24) op zijn geweten, ouders schenken hem vergiffenis: “We lieten hem zelfs in ons huis wonen”

Misschien wel het toppunt van vergiffenis: Maria Jimenez (24) is gestorven door het roekeloze rijgedrag van een van haar vrienden, maar toch hebben haar ouders die bestuurder in hun hart gesloten. Sterker nog: in de aanloop naar zijn proces lieten ze Nick Tay een tijd in hun huis in het Britse stadje Guildford logeren.

 1. Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrabbers in New York
  Play

  Honderden migrerende vogels dood na massale crashes tegen wolkenkrab­bers in New York

  Honderden migrerende zangvogels hebben zich deze week doodgevlogen tegen de vele glazen wolkenkrabbers die New York City rijk is. Het Amerikaanse persagentschap AP spreekt van een event van “massale vogelsterfte” in the City that never sleeps. Het was een vrijwilliger van NYC Audubon, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van wilde vogels in de regio, die als eerste op Twitter aan de alarmbel trok. Melissa Breyer toont met opvallende foto’s dat het gebied rond het nieuwe World Trade Center werkelijk bezaaid lag met vogels. Maar ook gewone New Yorkers wisten niet wat ze zagen.
 2. Dramatische introductie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  Dramati­sche introduc­tie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  De introductie van een neushoornmannetje in dierenpark Wildlands in het Nederlandse Emmen betekende een dramatisch einde voor één van de vrouwtjes van de zoo. Het dier verdronk donderdag bij een ongelukkige val in een waterpoel, na een vermoeiende achtervolging van het mannetje tijdens de eerste fysieke ontmoeting. Een tragisch ongeluk. Dierenarts Job Stumpel zag het voor zijn ogen gebeuren, maar kon niets doen. “Je voelt je zo machteloos”, zegt hij.