De Filipijnse president Rodrigo Duterte.
Volledig scherm
De Filipijnse president Rodrigo Duterte. © REUTERS

Rodrigo Duterte kandidaat-vicepresident bij Filipijnse verkiezingen van 2022

De Filipijnse president Rodrigo Duterte is voor zijn partij, de PDP-Laban, kandidaat-vicepresident bij de verkiezingen van volgend jaar. Dat bevestigt Karlo Nograles, ondervoorzitter van de partij. “President Duterte stemde ermee in het offer te brengen en gehoor te geven aan de oproep van het volk”, zei Nograles. Volgens de partijleider wil de bevolking graag een leiderschap “dat de continuïteit van de overheidsprogramma’s zal garanderen”.

0 reacties

 1. 7 doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan

  7 doden en zeker 140 gewonden bij protesten na militaire coup in Soedan

  Zeker zeven mensen zijn door soldaten doodgeschoten en meer dan 140 mensen zijn gewond geraakt bij protesten die ontstonden na de militaire staatsgreep in Soedan. Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, greep maandag met zijn strijdkrachten de macht in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023.
 2. “Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op het internet”: vrouw die rechtszaak van ruim 500 miljoen euro start tegen Pornhub spreekt voor het eerst
  Play

  “Mijn seksueel misbruik is vereeuwigd op het internet”: vrouw die rechtszaak van ruim 500 miljoen euro start tegen Pornhub spreekt voor het eerst

  Mindgeek, het moederbedrijf achter de populaire pornosite Pornhub, wordt voor 600 miljoen dollar (516 miljoen euro) aangeklaagd vanwege de verspreiding van illegale content. Vaak gaat het om pikante foto’s of filmpjes van vrouwen die nooit toestemming gegeven hebben om zulke intieme taferelen met de buitenwereld te delen. Initiatiefneemster is een Canadese vrouw, die plots beelden van het misbruik uit haar kindertijd op de site zag verschijnen. Zij spreekt nu voor het eerst anoniem.