Robin Ramaekers in Kaboel.
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Ramaekers in Kaboel. © RV

Robin Ramaekers tekent schrijnende verhalen van Belgen in Kaboel op: “Nu staat er een man met een stok voor de klas. En dus houdt Abdul zijn dochters thuis”

Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 3: Ramaekers hoort de pakkende getuigenissen van Belgen in Kaboel. “Of hij nu kwaad was op de Belgen, vroeg ik hem op het eind van ons gesprek. Neen, kwaad was hij nooit geweest.”

 1. Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”
  PREMIUM

  Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”

  “Het is niet de eerste keer dat ik in Kaboel aankom, maar deze nieuwe kennismaking is verrassend.” Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is gisteren als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 2: de taliban zijn overduidelijk bezig met hun PR, merkt Ramaekers. En daar waren onderstaande opvallende beelden het bewijs van. Tijdens zijn live verslag in het VTM NIEUWS vanavond werd Ramaekers van kortbij gadegeslagen door gewapende taliban: “Erg beklemmend”.
 2. Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?
  1

  Dertiger die scholiere (16) om het leven bracht, wordt gehoord in de zaak Nicky Verstappen: Deed Jos Brech bekentenis aan Bekir E.?

  Bekir E., de nu 34-jarige veroordeelde moordenaar van de Rotterdamse scholiere Hümeyra (16) wordt vandaag gehoord in de zaak-Nicky Verstappen, de 11-jarige Nederlandse jongen die in 1998 dood werd gevonden aan een zomerkamp. Volgens Bekir E. heeft verdachte Jos Brech in de gevangenis tegen hem gezegd dat hij betrokken is bij de dood van de jongen. Brech houdt ook na zijn veroordeling zijn onschuld vol.
 3. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers op weg naar Kaboel: “Niets is zeker. We bekijken het van dag tot dag”
  PREMIUM

  Oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers op weg naar Kaboel: “Niets is zeker. We bekijken het van dag tot dag”

  Het is al een dikke maand geleden dat de taliban opnieuw de macht grepen in Afghanistan. Hoe is de situatie er nu voor de mensen die daar leven? Hoe zit het met de Belgen die nog daar zijn en terug willen? Met de vrouwenrechten, het onderwijs, de ziekenhuizen,...? VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers is onderweg naar Kaboel om het zelf vast te stellen, maar de tocht daarheen is allesbehalve evident. Verslag vanuit de eerste halte: Pakistan.