Talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid in gesprek met Robin Ramaekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid in gesprek met Robin Ramaekers. © RV

Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoerder taliban: “Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in wie er nu weer komt vragen hoe het zit met de vrouwenrechten”

Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 4: Ramaekers ontmoet de talibanwoordvoerder en één van de bekendste vrouwenrechtenactivisten van Afghanistan en die twee ontmoetingen konden niet meer diametraal tegenover elkaar staan. “Als de taliban zich niet aan hun beloften houden, zullen ze binnen afzienbare tijd de rekening gepresenteerd krijgen.”

 1. Robin Ramaekers tekent schrijnende verhalen van Belgen in Kaboel op: “Nu staat er een man met een stok voor de klas. En dus houdt Abdul zijn dochters thuis”
  PREMIUM

  Robin Ramaekers tekent schrijnen­de verhalen van Belgen in Kaboel op: “Nu staat er een man met een stok voor de klas. En dus houdt Abdul zijn dochters thuis”

  Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 3: Ramaekers hoort de pakkende getuigenissen van Belgen in Kaboel. “Of hij nu kwaad was op de Belgen, vroeg ik hem op het eind van ons gesprek. Neen, kwaad was hij nooit geweest.”
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.
 1. Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”
  PREMIUM

  Gewapende taliban houden Robin Ramaekers in de gaten terwijl hij live verslag uitbrengt in Kaboel: “Erg beklemmend”

  “Het is niet de eerste keer dat ik in Kaboel aankom, maar deze nieuwe kennismaking is verrassend.” Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is gisteren als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 2: de taliban zijn overduidelijk bezig met hun PR, merkt Ramaekers. En daar waren onderstaande opvallende beelden het bewijs van. Tijdens zijn live verslag in het VTM NIEUWS vanavond werd Ramaekers van kortbij gadegeslagen door gewapende taliban: “Erg beklemmend”.