Talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid in gesprek met Robin Ramaekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Talibanwoordvoerder Zabihullah Mujahid in gesprek met Robin Ramaekers. © RV

Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoerder taliban: “Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in wie er nu weer komt vragen hoe het zit met de vrouwenrechten”

Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 4: Ramaekers ontmoet de talibanwoordvoerder en één van de bekendste vrouwenrechtenactivisten van Afghanistan en die twee ontmoetingen konden niet meer diametraal tegenover elkaar staan. “Als de taliban zich niet aan hun beloften houden, zullen ze binnen afzienbare tijd de rekening gepresenteerd krijgen.”

 1. Robin Ramaekers tekent schrijnende verhalen van Belgen in Kaboel op: “Nu staat er een man met een stok voor de klas. En dus houdt Abdul zijn dochters thuis”
  PREMIUM

  Robin Ramaekers tekent schrijnen­de verhalen van Belgen in Kaboel op: “Nu staat er een man met een stok voor de klas. En dus houdt Abdul zijn dochters thuis”

  Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 3: Ramaekers hoort de pakkende getuigenissen van Belgen in Kaboel. “Of hij nu kwaad was op de Belgen, vroeg ik hem op het eind van ons gesprek. Neen, kwaad was hij nooit geweest.”
 2. IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond
  Play

  IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond

  Verhuizen is op zichzelf al een stresserend gebeuren. Laat staan dat je ook het huis zelf doodleuk verhuist én dat nog eens over het water ook. Toch is dat exact wat Daniele Penney en haar man Kirk hebben gedaan. En het waren de afgebeten nagels meer dan waard. Nu staat het ultieme droomhuis van de Canadese op het plekje van haar dromen in plaats van dat het gesloopt wordt. En wat een uitzicht!
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.