Robin Ramaekers en cameraman moeten traditionele kledij aan in Kaboel: “Ook voor westerlingen verplicht op straat”

Robin in KaboelRobin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel. Voor hij de straat op mag, moet hij traditionele Afghaanse kledij aantrekken. Een verplichting opgelegd door de taliban. Bekijk hierboven hoe dat eruitziet.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Duizenden Poolse vrouwen lieten afgelopen jaar illegaal of in buitenland abortus uitvoeren door verstrengde wet
  Polen

  Duizenden Poolse vrouwen lieten afgelopen jaar illegaal of in buitenland abortus uitvoeren door verstreng­de wet

  Minstens 34.000 vrouwen hebben in het afgelopen jaar in het buitenland of in Polen (illegaal) een abortus laten uitvoeren. In 2020 kondigde de Poolse regering een strengere abortuswetgeving aan. Zo is de ingreep sindsdien enkel nog toegelaten als de zwangerschap een bedreiging vormt voor het leven of de gezondheid van de moeder, of wanneer de zwangerschap het resultaat is van verkrachting of incest.
 3. Oliegigant Shell haalt eigen klimaatdoelstellingen niet: “Erger dan we vreesden”

  Oliegigant Shell haalt eigen klimaat­doel­stel­lin­gen niet: “Erger dan we vreesden”

  Shell gaat volgens een nieuw klimaatrapport zijn eigen uitstootdoelen niet halen. Het Nederlands-Britse bedrijf zou ook ver achterlopen op een rechtbankvonnis dat werd aangespannen door de Nederlandse milieuorganisatie Milieudefensie. De uitstoot neemt volgens onderzoeksbureau Global Climate Insights tot 2030 nog toe, in plaats van een door de rechtbank vastgestelde verplichte vermindering van 45 procent.