Robert Mugabe
Volledig scherm
PREMIUM
Robert Mugabe © AP

Robert Mugabe: van intelligente vrijheidsstrijder tot gewelddadig despoot

Veel, heel veel negatiefs kon over hem worden gezegd. Maar één kwalificatie, die van ‘gek’, gold lange tijd niet - al had het er soms alle schijn van. Robert Gabriel Mugabe, die vandaag op 95-jarige leeftijd overleed, wist tot op hoge leeftijd precies wat hij deed. En deed dat met passie.

8 reacties

 • censor

  1 jaar geleden
  Kreeg de volle aandacht van de VRT....zelfs Jos Ghysels werd vanonder het stof gehaald, er sterft alle geen communist , die tot inkeer komt en een despoot wordt, die zijn bevolking uitmoordt.....Waarom ze de Jos gevraagd hebben op ,radio ,om die kwestie te bespreken, is me niet erg duidelijk, maar met die gelegenheid kon hij weer zijn woede koelen op rechts......meer bepaald het VB.
 • Sobek Wessels

  1 jaar geleden
  Er zijn bitter weinig mensen die Niet in Hebzuchtige macht en geld monsters veranderen eens ze zelf Macht en Geld bekomen ! Ik ken er in ieder geval Geen die gewoon zichzelf gebeleven zijn eens ze beroemd , rijk of macht kregen . Allemaal denken ze dan dat ze meer zijn dan een ander mens .Daarom zijn we ook nog geen haar geevolueert tov de Holbewoners het is zelfs erger geworden !
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  "Zijn enige echte waanzin was feitelijk grootheidswaanzin. Groot genoeg om een heel land in mee te sleuren." Waarom moet ik nu aan Trump denken?
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  Heeft vele mensen laten vermoorden, ook vele blanken, maar toen hij naar Brussel kwam lag de rode loper 5 km uitgerold, werd nooit veroordeeld voor racisme omdat bij de zwarte bevolking geen racisme bestaat, alleen blanken zijn racist maar moeten wij dat cliché zomaar blijven aanvaarden, men zou beter lik op stuk geven voor iedere bevolkingsgroep nu is het altijd één richting , de hoogste tijd om hier een halt aan toe te roepen,
 • Jan Janssens

  1 jaar geleden
  We weten met z'n allen dat de media alle gewelddaden van zulke leiders negeerde of erger nog goed praten, als je weet dat er dagelijks plaasmoorden plaats vinden in het zo mooie zuid Afrika, er armoede en ontbering is in het ganse Afrika, de gewone bevolking welke smeekt om de blanke (volgens sommige in Europa verfoeide) machthebbers terug te laten komen, dit zegt voldoende hoe onze media omgaat met berichtgeving !!!!
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw