ANP
Volledig scherm
© ANP

Risiconiveau in Nederland voor het eerst naar het hoogste niveau

In Nederland staat het risiconiveau voor het coronavirus sinds dinsdag op de hoogste categorie. Drie weken geleden voerde Nederland een landelijk systeem in met drie niveaus: “waakzaam”, “zorgelijk” en “ernstig”. Het is voor het eerst sinds de invoering van het systeem dat de categorie “ernstig” van toepassing is.

12 reacties

 • Gerd Van nieuwenhove

  3 maanden geleden
  Beslist met een halve regering ! Nog erger als hier
 • atje de velde

  3 maanden geleden
  Alex millian: waar leefde gij makker cst besta al een maand in nederland.
 • Andrea Bähr

  3 maanden geleden
  Het gaat minder goed in Nederland dus direct een artikel waard. Maanden niets gehoord, want sinds maanden bvb. geen mondmaskerplicht meer. Nu dat het slechter gaat is Nederland terug goed om de hysterie te voeden en de maatregelen hier goed te praten.
 • Alex Millian

  3 maanden geleden
  Ann De Wree, kon je maar lezen, NL heeft belange geen CST ingevoerd, en als je denkt dat na 1 dag CST in België je het al kan zien aan de cijfers, ben je echt wel koekedom, N-VA of VB-dom.
 • ronny wenselaers

  3 maanden geleden
  Hoe zit het met de vijvers hier ? Al dagen niks meer gehoord. Of zijn ze allemaal met herfstvakantie?
 1. Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Griekenland, wetenschapsjournalist Martijn Peters: “Echt spektakel”
  Play

  Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Grieken­land, weten­schaps­jour­na­list Martijn Peters: “Echt spektakel”

  Een groot deel van Griekenland, en zelfs het eiland Kreta, ligt onder een laag sneeuw. “Het ongewone weerbeeld in Griekenland is te wijten aan het koufront Elpis”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Het koufront zorgt ervoor dat de temperaturen zakken tot zelfs onder de -10 graden. Daarnaast is er een waterhoos gespot op het eiland Skopelos. “Als de wervelwind zoals hier aan land gaat, dan krijg je een echt spektakel wanneer de sneeuw omhoog wordt gezogen”, aldus Martijn.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.