Tedros Adhanom Ghebreyesus, algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
Volledig scherm
Tedros Adhanom Ghebreyesus, algemeen directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) © AFP

Risico op wereldwijde voedselcrisis door coronavirus

Er bestaat een risico op "voedseltekort" op de wereldmarkt door verstoringen in de internationale handel en de voedselbevoorrading die te maken hebben met Covid-19, zo hebben de voorzitters van twee agentschappen van de Verenigde Naties en van de Wereldhandelsorganisatie gewaarschuwd. 

10 reacties

 • Ronald Van Beneden

  10 maanden geleden
  Hoe we moesten toch bomen planten. Eten voeren we toch gewoon in is het niet kortzichtige politici? Globalisme dat ging het worden. Het resultaat is dat we al jaren bedrogen worden door kortzichtige politiek die ons verarmd ten voordele van landen zoals China. Een land dat iedereen uitbuit en besteelt zelfs zijn eigen volk.
 • Leopold Vanhoof

  10 maanden geleden
  En wat gaan of kunnen zij daar aan doen tenzij alle maanden hun loon op te strijken?
 • Lisette Theunis

  10 maanden geleden
  De organisatie heeft samen met de Chinezen gelogen over de ernst van de crisis. Hierdoor hebben ze grote schade veroorzaakt in heel de wereld. Nu gaan ze de prijzen nog wat aanwakkeren..
 • Marc Van Leuven

  10 maanden geleden
  Heel goed zulke uitspraken, kunnen ze binnenkort weer gaan hamsteren en door zulke uitspraken verkort je dan de tijd die je anders misschien nog restte !
 • Christine Laevers

  10 maanden geleden
  Iedereen denkt aan Afrika, maar ik denk dat we in Europa ook voedseltekorten gaan kennen: minder import, minder productie. De prijzen gaan omhoog. Dat in combinatie met ferme hittegolven, bosbranden tot op de velden... Zet maar al patatten op de voetbalvelden: gewoon er opleggen en bedekken met 20cm stro.
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen