Didier Reynders (links) praat met de secretaris-generaal voor de NAVO Jens Stoltenberg (tweede van rechts) in Washington tijdens een fotomoment.
Volledig scherm
Didier Reynders (links) praat met de secretaris-generaal voor de NAVO Jens Stoltenberg (tweede van rechts) in Washington tijdens een fotomoment. © REUTERS

Reynders: “Belgische F-16's keren misschien volgend jaar terug naar Midden-Oosten”

België kan volgend jaar opnieuw de F-16's inzetten voor de militaire operaties van de door de VS geleide internationale coalitie tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders donderdag verklaard vanuit Washington.

8 reacties

 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Geld genoeg daar precies!! Nieuwe F35's, 50 miljoen voor hangar, 4 miljoen voor ontmijning en nu ook nog dit erbij. En waarom? Om de rommel van de VS op te kuisen? Dat Trump zijn rommel zelf betaald.
 • August Leemans

  1 jaar geleden
  De koerden stapten ook in een coalitie met de VS. Trump nam het over, liet het vechten aan hen en stak hen toen een mes in de rug. Ik zou eerst maar eens nadenken of het echt met de VS moet zijn. Nu speelt hij onder één hoedje met Erdogan en stuurt alle IS strijders terug naar Europa. Hij wil hier de boel echt verzieken.
 • Feline Noé

  1 jaar geleden
  Welke IS? We hebben daar nu vooral niets meer te zoeken. Er is IS in Jemen en Libië als we echt IS zoeken, dus dit is totaal onzin en verspilling van ons geld dat aan onze eigen nationale cultuur kan uitgegeven worden, waar we blijkbaar te weinig geld voor hebben.
 • Filiep Lapeire

  1 jaar geleden
  Hoeveel keer werden we al bericht dat IS verslagen is? IS zal enkel verslagen zijn wanneer het volledige gedachtegoed uitgeroeid is!
 • Jonas Buyle

  1 jaar geleden
  Goe zot ja. Wie kiest eigenlijk de doelwitten uit? De Amerikanen en hun inlichtingendiensten zelf zeker, hopelijk niet te veel oorlogsmisdaden, niet te veel onschuldigen dood wiens omgeving dan radicaliseerd.. Blijf daar gewoon weg.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel