In Madrid werd vrijdag geprotesteerd tegen het coronabeleid van de Spaanse regering.
Volledig scherm
In Madrid werd vrijdag geprotesteerd tegen het coronabeleid van de Spaanse regering. © AFP

Revolutionaire wet pakt armoede aan in Spanje: basisinkomen tot 1.015 euro voor 2,3 miljoen mensen

Het is voor Spanje een nieuwe pijler in het stelsel van sociale zekerheid: een ‘minimaal leefinkomen’, vanaf 1 juni beschikbaar voor huishoudens die geen of zeer weinig inkomsten hebben. De Spaanse regering voerde de regeling in recordtempo in, nu steeds meer gezinnen in armoede vervallen als gevolg van de coronacrisis.

45 reacties

 • Harry Van Impe

  6 maanden geleden
  Zwartwerken ga je hiermee zeker niet ontmoedigen. Laat eens een verver behanger, stukadoor, loodgieter, etc. komen via officiële weg. Iemand die 1400€ per maand verdient kan dit nooit betalen.
 • joseph verbeke

  9 maanden geleden
  Men moet er wel bij zeggen dat de koopkracht voor dagelijkse verbruiksgoederen in Spanje hoger ligt dan hier en dat er ook minder belastingen betaald worden.Voeg daarbij dat medische verzorging en medicamenten nogal wat goedkoper zelfs soms gratis zijn.
 • Gino Denil

  9 maanden geleden
  In centraal Spanje kom je armoede tegen die je enkel nog voor mogelijk hield in de armste landen in Afrika. In de toeristische badplaatsen niet.
 • Etienne De Pauw

  9 maanden geleden
  De lonen en uitkeringen in Spanje (b.v. eerste jaar dop is €600, tweede jaar amper €300) zijn vrij laag, anderzijds moet je er volledigheidshalve ook bij vertellen dat er heeeeeel veel in het zwart bijgeklusd wordt hoor. Wie het daar niet doet, die kun je op één vinger tellen en geef ze maar eens ongelijk.
 • Danny Govaerts

  9 maanden geleden
  Het moet natuurlijk wel over een leefbaar bedrag gaan. Niet iets dat ze in hunne ivorentoren uit hune duim zuigen. En zeggen dat zal wel volstaan. Anders zijn de mensen beter af met het huidige systeem.
 1. Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna
  Play

  Man loopt dwars door glazen deur zijn hond achterna

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven