De Fortune Pink.
Volledig scherm
De Fortune Pink. © AFP

Reusachtige roze diamant gaat onder de hamer bij Christie's

Een reusachtige roze diamant, een zeer zeldzame edelsteen, zal op 8 november worden geveild in het Zwitserse Genève. De veiling zou tussen 25 (25,8 miljoen euro) en 35 miljoen dollar (36,1 miljoen euro) kunnen opbrengen, meldt het bekende veilinghuis Christie's maandag.

 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.
 2. Russisch oliedepot in brand na “Oekraïense drone-aanval”
  Play

  Russisch oliedepot in brand na “Oekraïense dro­ne-aan­val”

  In de Russische regio Brjansk, op 150 kilometer van de grens met Oekraïne, staat een oliedepot in brand. Dat zegt de lokale gouverneur. “Voorraden met olieproducten staan in brand in de wijk Soerazjski”, verklaarde Aleksandr Bogomaz op sociale media. “Teams van de brandweer en hulpverleners zijn ter plaatse.” Volgens Russische media zou het mogelijk om een Oekraïense drone-aanval gaan, maar die informatie is niet geverifieerd.