De terminal van Delaware Coastal Airport waar het toestel met de migranten wordt verwacht.
Volledig scherm
De terminal van Delaware Coastal Airport waar het toestel met de migranten wordt verwacht. © REUTERS

“Republikeinen sturen vlucht met migranten richting buitenverblijf Biden” - eindbestemming toestel gewijzigd

Het Witte Huis bevestigt dinsdag dat het op de hoogte is van een vlucht met migranten die onderweg is naar een gebied nabij het vakantieverblijf van de Amerikaanse president Joe Biden in Reboboth Beach, Delaware. Een “politieke stunt” van de Republikeinen, zegt het Witte Huis, dat belooft met de lokale autoriteiten samen te werken voor de opvang van de migranten. Later op de dag bleek echter dat het toestel zijn koers had gewijzigd en naar Nashville, in de Amerikaanse staat Tennessee, zou vliegen.

 1. Twee Australiërs eisen ontslag winkelbedienden Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermisbruik steunt?”
  Play

  Twee Austra­liërs eisen ontslag winkelbe­dien­den Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermis­bruik steunt?”

  Het populair modemerk Balenciaga kwam onlangs onder vuur te liggen omwille van een reclamecampagne. Ze lieten kinderen poseren met knuffels die een BDSM-outfit aan hebben. Twee Australische handelaren besluiten in een winkel de confrontatie aan te gaan met enkele bedienden en delen de beelden op sociale media. Daar vinden de mensen dat de twee zich ongepast gedragen, en dat de winkelbedienden gewoon hun werk doen.
 2. Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgelaten worden door Oekraïne in kader van gevangenenruil
  Play

  Beelden tonen hoe 50 Russische soldaten vrijgela­ten worden door Oekraïne in kader van gevangenen­ruil

  De Russische staatstelevisie RU-RTR heeft beelden vrijgegeven van 50 Russische krijgsgevangenen die zijn vrijgelaten door Oekraïne. De militairen keren terug naar Rusland met het vliegtuig. Op de beelden lijken sommige mannen gewond aan het gezicht of manken ze. De vrijgelaten met verwondingen worden afgevoerd in een ambulance. Andere militairen worden weggebracht met een bus.