Een migrante probeert haar gezicht tegen de zon te beschermen nadat ze door Amerikaanse grenspolitie werd tegengehouden aan de grens.
Volledig scherm
Een migrante probeert haar gezicht tegen de zon te beschermen nadat ze door Amerikaanse grenspolitie werd tegengehouden aan de grens. © AP

Republikeinen beschuldigen Biden van “lakse aanpak” situatie aan Mexicaanse grens

De regering van Joe Biden heeft te kampen met groeiende kritiek over de aanpak van de situatie aan de zuidelijke grens met Mexico. De Amerikaanse president stuurde maandag een team van adviseurs naar Mexico en Centraal-Amerika om een "humane oplossing" uit te werken voor de groeiende instroom van illegale migranten in de VS.

  1. Hitte en branden in Italië, Griekenland en Turkije houden aan, verschillende doden en gewonden

    Hitte en branden in Italië, Grieken­land en Turkije houden aan, verschil­len­de doden en gewonden

    Italië, Griekenland en Turkije gaan nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. De Italiaanse brandweerlieden hebben de voorbije 24 uur meer dan 800 brandhaarden geregistreerd. In het noordwesten van het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn vandaag vijf dorpen ontruimd. Er zijn ook zeker zestien gewonden. In de Turkse vakantieregio Bodrum werden mensen met boten over zee in veiligheid gebracht. In Turkije vielen al acht doden.