De 78-jarige Julia  bij de geïmproviseerde rivieroversteek nadat het Oekraïense leger de bestaande brug opblies om de Russen te vertragen. Een van de tassen die ze meesleurt blijkt gevuld met hondenvoeding. “Het breekt mijn hart om al die uitgemergelde beesten te zien. Ik voeder ze elke dag.”
Volledig scherm
PREMIUM
De 78-jarige Julia bij de geïmproviseerde rivieroversteek nadat het Oekraïense leger de bestaande brug opblies om de Russen te vertragen. Een van de tassen die ze meesleurt blijkt gevuld met hondenvoeding. “Het breekt mijn hart om al die uitgemergelde beesten te zien. Ik voeder ze elke dag.” © Arnaud De Decker

REPORTAGE. Wij trokken naar de Oekraïense frontlijn waar zelfs hulporganisaties niet meer durven komen: “Dit is de hel. Wat hebben wij gedaan om dit te verdienen?”

Hoewel het Oekraïense leger forse successen boekt in het noordoosten van het land, blijft de situatie in de Donbas nijpend. Wij trokken naar Bakhmut, een stad waar sinds mei hevig gevochten wordt. Het is er zo erg dat zelfs hulporganisaties de plek mijden. Er is geen stromend water, diepe putten maken de straten amper begaanbaar, en in de enige overgebleven supermarkt zijn lege rekken de regel. “Dit is de hel. Wat hebben we gedaan om dit te verdienen?”