De 78-jarige Julia bij de geïmproviseerde rivieroversteek nadat het Oekraïense leger de bestaande brug opblies om de Russen te vertragen. Een van de tassen die ze meesleurt blijkt gevuld met hondenvoeding. “Het breekt mijn hart om al die uitgemergelde beesten te zien. Ik voeder ze elke dag.”
Volledig scherm
PREMIUM
De 78-jarige Julia bij de geïmproviseerde rivieroversteek nadat het Oekraïense leger de bestaande brug opblies om de Russen te vertragen. Een van de tassen die ze meesleurt blijkt gevuld met hondenvoeding. “Het breekt mijn hart om al die uitgemergelde beesten te zien. Ik voeder ze elke dag.” © Arnaud De Decker

REPORTAGE. Wij trokken naar de Oekraïense frontlijn waar zelfs hulporganisaties niet meer durven komen: “Dit is de hel. Wat hebben wij gedaan om dit te verdienen?”

Hoewel het Oekraïense leger forse successen boekt in het noordoosten van het land, blijft de situatie in de Donbas nijpend. Wij trokken naar Bakhmut, een stad waar sinds mei hevig gevochten wordt. Het is er zo erg dat zelfs hulporganisaties de plek mijden. Er is geen stromend water, diepe putten maken de straten amper begaanbaar, en in de enige overgebleven supermarkt zijn lege rekken de regel. “Dit is de hel. Wat hebben we gedaan om dit te verdienen?”

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Verbod op hotelflesjes shampoo, plastic koffiecups en te grote dozen van webshops: Europa wil komaf maken met verpakkingsafval

  Verbod op hotelfles­jes shampoo, plastic koffiecups en te grote dozen van webshops: Europa wil komaf maken met verpak­kings­af­val

  Eurocommissaris Frans Timmermans presenteert vanmiddag een nieuw plan namens de Europese Commissie om af te rekenen met niet-milieuvriendelijke verpakkingen. Zo moet er een einde komen aan te grote dozen van webshops, maar ook de weggooiflesjes shampoo en bodylotion in hotels zijn niet langer geoorloofd. Dat schrijft de Nederlandse krant de ‘Volkskrant’.