De Place de la Republique in Parijs op de avond van de verkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Place de la Republique in Parijs op de avond van de verkiezingen.

REPORTAGE. Vreugde noch woede in hartje Parijs: “Macron of Le Pen? Allemaal vergif”

De kans op een extreemrechtse president leek nooit eerder zo groot in Frankrijk, maar de flirt met dat scenario leek weinig Parijzenaars wakker te houden. In de uren na de winst voor Macron: geen vreugde noch grote woede in hartje Parijs. “Macron of Le Pen? Allemaal hetzelfde vergif voor dit land.”

24 reacties

 • Françoise Dupont

  5 maanden geleden
  Marine heeft een cruciale fout gemaakt, Jean-Luc Mélenchon en Zemmour wilden haar helpen aan de overwinning, maar ze heeft beiden afgewezen en zo de achterban deze beiden ook afgewezen. Had ze de stemmen van deze 2 aangenomen, dan was ze al president in spee
 • wim CLAES

  5 maanden geleden
  Nu eerlijk zijn, ze hebben alles uit de kast gehaald om le pen niet te verkiezen. Eerst de EU de week ervoor met hun "schandaal" , dan macron met zijn Putin verhaal en de zogezegde sponsering( wat ze kon verantwoorden want ze kreeg geen lening in Frankrijk,tiens waarom niet?) Het zat eraan te komen dat de nieuwe wereld orde de rangen ging sluiten. Men stemde dus niet voor macron maar tegen le pen. Alle beetjes helpen dus echt!.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Ze hadden in de eerste ronde de keuze om op andere kandidaten dan Macron of Le Pen te stemmen. Maar de revolutie prediken omdat men democratische verkiezingen verliest. Dat zijn niet het soort revoluties die gewoonlijk vooruitgang brengen.
 • hilde MESKENS

  5 maanden geleden
  Macron is verkozen met de laagste score ooit, Rekening houdend met de blanco's en afwezigen, heeft Macron een score van 37.55 procent behaald. Dat is de laagste score ooit na G Pompidou in 1969 (37;50 procent). 18.3 miljoen Fransen hebben voor Macron gestemd (of was het tegen Le Pen) op een totaal van 49 miljoen "inscrits" , stemgerechtigden.
 • Depre Benny

  5 maanden geleden
  De europese wel vaart staat bestaat enkel voor het buitenland niet voor het Europees kiesvee dat alles mag ophoesten. Vrije menings uiting is hoe langer hoe meer een fabeltje aan het worden in de EU het zijn de geo politiekers die alles gaan bepalen.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.