Oekraïense lerares Sophia Gorelik (32) houdt vol in Kiev
Volledig scherm
PREMIUM
Oekraïense lerares Sophia Gorelik (32) houdt vol in Kiev © AP / RV

REPORTAGE. Voor bewoners van Kiev begint de nachtmer­rie opnieuw: “Zo moe dat we niet meer naar de schuilkelders gaan”

Na enkele relatief rustige weken, ligt de Oekraïense hoofdstad Kiev dit weekend opnieuw onder vuur. “Onze luchtafweertroepen doen hun best om ons te beschermen, maar de Russische vijand is sluw en meedogenloos”, aldus Vitali Klitsjko. Voor de inwoners van de hoofdstad herbegint de nachtmerrie van vooraf aan. Ze zijn doodmoe maar laten zich niet dicteren door de angst.

40 reacties

 • rudi maerevoet

  2 maanden geleden
  het wordt tijd dat oekraine al dan niet met westerse hulp eens HARD gaat toeslaan op russisch grond gebied. Of gaan we blijven buigen voor de chantage van rusland.
 • Willy Scholaart

  2 maanden geleden
  rusland heeft zijn les geleerd, vanaf nu gaan ze eerst zwaar bombarderen met hun precisie raketten en dan pas zullen ze komen met grondtroepen om te kijken wat er nog overschiet, Kiev hou u maar klaar ze zijn deze taktiek al begonnen in het oosten.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Mensen denken dat buigen voor Poetin en 'zich kalm houden' levens zal sparen. Ik denk dat niet. Zeker niet voor de komende tien jaren. Er moet nu geïnvesteerd worden in het neutraliseren van het Poetin-regime om zwaardere kosten (mensenlevens en economie) uit te sparen. Poetin weg en Navalny in de plaats ? Waarom niet ?
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  En zopas op de Duitse nieuwszender Ntv: +70% van de Russische burgers hebben er geen probleem mee dat het Russisch leger kernwapens tegen Oekraïne (Kiev) inzet. @Jean Pierre Dekeersmaecker: Geef u 100% gelijk!
 • Daniel Meuleman

  2 maanden geleden
  Poetin mag steden in Oekraïne bombarderen maar als Oekraine een bommetje gooit op een Russisch dorpje gaan ze protesteren. Beter zou Oekraine een paar Russische steden platgooien, al of niet met westerse wapens.