Vlaming Tom Murrath en zijn vrouw keerden terug naar het 'bevrijde' Charkiv
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaming Tom Murrath en zijn vrouw keerden terug naar het 'bevrijde' Charkiv © RV

REPORTAGE. Vlaming Tom Murrath (62) en zijn vrouw keren terug naar hun flat in Charkiv: “Blije thuiskomst. Maar dan volgde een knal en kwam de realitycheck”

“Blij weer thuis te komen in ons appartement met alle kleine dingen die we een half jaar geleden achterlieten. Maar al snel volgde het besef dat we beter niet langer bleven dan nodig.” Uitgeweken Vlaming Tom Murrath (62) was afgelopen dagen terug in het ‘bevrijde’ Charkiv en doet zijn verhaal. “Bij het vernielde huis van mijn vriend drong het door hoeveel geluk ik al heb gehad.”

3 reacties

 • karin verwimp

  3 maanden geleden
  Goed zot als ge geloofd dat Poetin terug volle bak gas en etc aan Europa gaat leveren als we stoppen met Oekraïne te steunen! Die gek heeft nog niet anders gedaan dan iedereen belogen en bedrogen en zal pas tevreden zijn als Europa één puinhoop is en hij het volledig in zijn greep heeft.
 • Marc Verdonck

  3 maanden geleden
  Iedereen die streeft voor een vrije wereld moet dit veroordelen en zelf offers brengen voor hen die strijden voor deze vrije wereld. Iedereen moet ook weten dat de Oekraïeners onze kinderen en kleinkinderen beschermen. Als Poetin en zijn Wagner terroristen winnen zijn jullie kinderen en kleinkinderen de volgende slachtoffers.
 • MARTIN VERHAMME

  3 maanden geleden
  Ze schieten alles kapot wat ze kunnen, verschroeiende aarde, overal gaan ze dat doen uit wraak, zie Syrische steden, volledig verwoest en EU gaat later betalen vr heropbouw, trug de EU, dus wij allemaal, komt niet gauw goed