Jay Tree
Volledig scherm
PREMIUM
© Jay Tree

REPORTAGE. Op stap in Kiev, hoofdstad onder hoogspanning: “Ik hou van Rusland, maar ik strijd tot de dood voor Oekraïne”

“Mijn schoonfamilie leeft in het prachtige Sint-Petersburg. Ik hou van dat land. Maar als Poetin binnenvalt, dan vechten we terug. Tot de dood.” Straatverkoper Alexander is bijzonder strijdvaardig. Het is een teneur die steeds terugkeert, zondag in de straten van Kiev. Een oorlog: liever niet. Maar de bevolking in Oekraïne is niet van plan om over zich heen te laten lopen. Verslag uit een hoofdstad onder hoogspanning.

 1. Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysytsjansk is volledig omsingeld”

  Strijd om laatste grote stad in regio Loehansk: “Lysyts­jansk is volledig omsingeld”

  De strategisch gelegen stad Lysytsjansk, in het oosten van Oekraïne, is "volledig" omsingeld. Dat zeggen pro-Russische separatisten zaterdag, meldt het Russische staatspersbureau Tass. Het is de laatste grote stad in de oostelijke regio Loehansk die nog in handen is van Oekraïne. Later meldden Pro-Russische separatisten dat ze samen met Russische soldaten het stadhuis van de stad onder controle hebben gekregen.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.