Kiev komt stilaan weer tot leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Kiev komt stilaan weer tot leven. © RV

REPORTAGE. Kiev komt weer tot leven: “Weer verkeer in de stad. Nooit gedacht dat het me ooit blij zou maken”

Anderhalve maand na de start van de oorlog loopt Kiev stilaan weer vol. Nu de regio rond de hoofdstad weer in handen is van het Oekraïense leger, herneemt het leven in de hoofdstad zich weer voorzichtig. “Het is tijd om weer buiten te komen”, vindt ook de burgmeester van de stad.

8 reacties

 • Alex Tas

  2 maanden geleden
  Kiev is een heel belangrijke en symbolische stad voor het Russische rijk... als hij kiev helemaal plat bombardeerd dan zal dit niet geapprecieerd worden door de Russen.. anders was Kiev al lang plat gebombardeerd. En aan sommigen hier, in het westen is het nog rustig en gaat het dagelijkse leven gewoon verder.. als jullie denken dat heel Oekraïne onder vuur ligt dan zien jullie de realiteit niet...
 • Percy Pursewarden

  3 maanden geleden
  Kiev is natuurlijk nooit bezet. Er zijn wel een aantal raketten afgevuurd en bommen gegooid, maar Kiev is een enorme stad die normaal 3 miljoen inwoners heeft en er is slechts een klein deel van de stad geraakt (een heel andere situatie dan in Mariupol). Het deel van Oekraïne waar nu strijd geleverd wordt ligt op ruwweg duizend kilometer van Kiev, vandaar dat men zich daar nu weer veilig(er) voelt. Maar of dat lang blijft duren...
 • wesley netnem

  3 maanden geleden
  Noem eens 1 oorlog waar er winnaars zijn ? Die zijn er niet !
 • Marga Printemps

  3 maanden geleden
  Dat is snel terug opgebouwd, jawadde. Wat maken ze ons nog allemaal wijs?!.
 • Dany Herman

  3 maanden geleden
  Zou de mijnen in dorpen rond Kiev gebruiken in dorpen die we laten veroveren door de Russen ( koekje van eigen deeg)
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Beelden tonen minitornado in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadigde huizen
  Play

  Beelden tonen minitorna­do in Zeeuwse Zierikzee: één dode, negen gewonden en veel beschadig­de huizen

  Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar in Zuid-Holland is om het leven gekomen na de minitornado in Zierikzee, een Zeeuws stadje op Schouwen-Duiveland dat ook bij Belgen geliefd is. De toeriste kreeg een dakpan op haar hoofd en overleed ter plaatse. Negen mensen raakten gewond. Buurtbewoners spreken van een “oorlogsgebied”. Minimaal honderd huurhuizen zijn beschadigd, waarvan sommige onbewoonbaar zijn.