Arnaud De Decker
Volledig scherm
PREMIUM
© Arnaud De Decker

REPORTAGE. In Tsjernihiv, aan de grens met Rusland en Wit-Rusland: “Als ik niet blijf om de stad herop te bouwen, wie dan wel?”

In Tsjernihiv, een middelgrote stad aan de grens met Rusland en Wit-Rusland, keren de inwoners stilaan terug. “Als wij onze stad niet zelf heropbouwen, wie zal het voor ons doen?”

  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaanval op shoppingcenter - Burgemeester van Krementsjoek kondigt rouwperiode van drie dagen af
    Play

    LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaan­val op shopping­cen­ter - Burgemees­ter van Kre­mentsjoek kondigt rouwperio­de van drie dagen af

    Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van achttien dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Oekraïne beschuldigt Rusland van de aanval. Rusland zelf heeft nog niet gereageerd. De aanval wordt internationaal scherp veroordeeld. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde gisteren dat de NAVO haar snelle reactiemacht wil uitbreiden van 40.000 militairen tot meer dan 300.000. Vandaag komt ook de Veiligheidsraad bijeen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.