Op de Place d’Italie liep de situatie uit de hand.
Volledig scherm
Op de Place d’Italie liep de situatie uit de hand. © EPA

Rellen op eerste verjaardag ‘gele hesjes’ in Parijs: politie zet traangas in tegen relschoppers

Bij de eerste verjaardag van het protest van de gelehesjesbeweging wordt er opnieuw gemanifesteerd in Parijs en andere Franse steden. In de hoofdstad moest de politie traangas en het waterkanon inzetten. Ze kwam ook tussenbeide toen honderd demonstranten de ringweg van Parijs wilden bezetten. Er werden meer dan veertig arrestaties verricht. Vooral op de Place d’Italie liep de situatie uit de hand. Vooral in het zwart geklede relschoppers gooiden met projectielen naar de politie, en staken vuilnisbakken en auto’s in brand.

8 reacties

 • Nema De Geest

  1 jaar geleden
  Beate Liefkens, ja. Ik noem dit betogers. Ze gebruiken geweld, maar komen op straat om hun standpunt over iets kracht bij te zetten. Dat is de definitie van betogen. Hier zal de politie met geweld op reageren. Zolang dat proportioneel gebeurt, is het geen probleem. Maar vaak is het geweld disproportioneel. Maar ook vreedzame betogers worden met ongezien geweld onthaald door de Franse staat. Logisch dat betogers ook steeds meer geweld gebruiken. Ik keur dat niet goed.
 • Michel Van Limbergen

  1 jaar geleden
  Relschoppers? Betogers die al jaren niet gehoord worden door de politici! Dat er anderen bij komen om rellen te schoppen is niet de schuld van de gele hesjes!
 • Guy Van Severen

  1 jaar geleden
  'Eindelijk kunnen we terug onze gang gaan' zullen de casseurs gezegd hebben. Winkels plunderen, burgers intimideren, auto's in brand steken....! Komt geen einde aan !
 • irene van impe

  1 jaar geleden
  Ik begrijp absoluut niet waarom die betogers, winkels moeten uitroven en kapo maken, wagens omdraaien, enz. gaan ze met die daden meer verdienen?
 • Jean Paul Peelis

  1 jaar geleden
  Vecht voor je rechten en je bestaan en de correcte pers brandmerkt je als relschoppers. Mooi.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee