Rellen om 43 vermiste studenten in Mexico

VideoIn Mexico kenden protesten gisteren een gewelddadige afloop. Meer dan 200 mensen kwamen op straat voor de 43 studenten die gisteren precies 7 maanden verdwenen. Vermoedelijk is de politie verantwoordelijk voor hun verdwijning, wat leidt tot woede bij de bevolking.

 1. VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederlandse politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  VB'er ontketent rel in Nederland na uitspraken van Nederland­se politica over kinderboek ‘Jip en Janneke’

  In een vergadering van de provincie Utrecht had de Nederlandse PvdA-politca Julie d’Hondt gezegd dat de oude rolverdeling tussen man en vrouw bevestigd wordt in de 'Jip en Janneke’-boeken van Annie M.G. Schmidt. Ze vroeg zich af of deze boeken op termijn niet uit de bibliotheken zullen verdwijnen, net zoals de boeken van Zwarte Piet. De fractievoorzitter van Vlaams Belang in de gemeente Balen-Olmen, Bert Deckers, verspreidde daarop het bewuste videofragment uit die vergadering - waarna een rel was geboren bij onze noorderburen. Julie d’Hondt kreeg bedreigingen en scheldpartijen over zich heen. Dat blijkt uit onderzoek van omroep RTV Utrecht.
 1. Mexicaans gerecht opent onderzoek naar vermoedelijk bloedbad door federale politie

  Mexicaans gerecht opent onderzoek naar vermoede­lijk bloedbad door federale politie

  Het Mexicaanse gerecht heeft een onderzoek geopend naar een bloedbad waarbij federale politieagenten vermoedelijk 16 burgers hebben doodgeschoten. Het incident vond 6 januari plaats en volgens de officiële verklaring kwamen er negen mensen om in een kruisvuur, maar een reportage, die afgelopen weekend in het magazine Proceso en op de website Aritegui Noricias is verschenen, spreekt die versie nu tegen.
 1. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding

 2. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’